Zonnekindpoppen

De verschillende soorten Zonnekindpoppen

Knooppop
Vroeger kreeg een kindje een geknoopte lap stof als pop. Mijn Knooppop voor de allerkleinsten, wordt gemaakt van flanel of badstof in een zachte, effen kleur. Hierin wordt van schapenwol in tricot een mooi rond hoofdje gevormd. De rest van het lapje is een vage aanduiding van de menselijke gestalte, met eventueel twee punten geknoopt tot handjes.

Knuffelpopje
Het Knuffelpopje voor de peuter, die begint te lopen, wordt gemaakt met een vast pakje van katoenen tricot. Het lijfje is knuffelzacht. Het gezicht heeft een warme huidskleur. Het haar is eenvoudig. Het stralende van het kleine kind kan tot uitdrukking worden gebracht door plukjes haar, die van het hoofd afstaan. De handjes zijn huidkleurig en hun vorm is zo, dat ze open zijn. Het popje reikt, net als de peuter, naar de wereld om zich heen.

Lijs
De Lijs is een pop voor de kleuter, die er heerlijk mee zal kunnen spelen en rondsjouwen. Voor het vaak uitbundige spel van de kleuter is deze sterke pop ontworpen. Er zijn grote en kleine Lijzen. Ze kunnen aan- en uitgekleed worden met eenvoudige kleertjes.

Poppenkind
Het Poppenkind is de pop voor het schoolkind, vanaf een jaar of zes. De houding van deze pop is net als die van het kind zelf. Rechtop, zelfbewust en gericht op de wereld. Het Poppenkind heeft apart aangezette ledematen, die kunnen draaien en in een gekozen stand blijven staan. De pop krijgt meer iets persoonlijks, het wordt bijvoorbeeld duidelijker of het een jongetje of een meisje is. De haren zijn meer een echt kapsel. De kleding vraagt bij het aan- en uitdoen meer vaardigheid van het kind en heeft meer details. Ook het Poppenkind is er in twee maten.

Speelbaby
De speelbaby is voor het grote kind. In de loop van de schooltijd groeit het kind steeds meer uit de vrije fantasie waarmee het van elke pop een baby kon maken. Het kind krijgt steeds meer behoefte aan ”echt” speelgoed. De Speelbaby is een pop die de  indruk geeft van een echte baby, zacht en warm als een echt kindje en door zijn grootte heeft hij ook een flink gewicht. Deze pop kan echte babykleertjes aan.